XSafe: optimale reiniging en hygiëne

Wat is Scotsman XSafe?

XSafe is een volledig natuurlijk sanitair systeem dat volledig geïntegreerd is in de ijsmachine. Het werkt automatisch 24 uur per dag 7 dagen per week om uw ijsbereidingsapparatuur schoon en veilig te houden. Het systeem vernietigt meer dan 99% van de bekende virussen en bacteriën (inclusief coronavirussen) en vermindert aanzienlijk de vorming van schimmel, meeldauw, gist en slijm in de machine, waardoor onaangename geuren worden voorkomen.

Hoe werkt het?

Het XSafe-proces repliceert eenvoudig de positieve effecten van UV-zonlicht. Een krachtige UV-lamp zorgt voor een zeer reactief verrijkt zuurstofmengsel. Dit mengsel heeft zeer hoge oxidatie-eigenschappen die virussen en bacteriën kunnen vernietigen en de groei van schimmel, meeldauw, slijm en geuren kunnen voorkomen. Het reactieve zuurstofmengsel wordt continu geproduceerd en stroomt altijd door de machine. De ijsmachine, en alles wat erin zit, hygiënisch schoon houden en vrij van alle bekende bacteriën en virussen (inclusief coronavirussen).

Wat is het gehalte van het "zeer reactieve zuurstofmengsel" dat door XSafe wordt gegenereerd?

De UV-lamp in XSafe heeft twee zeer specifieke golflengten, die uit de binnenkomende lucht de volgende componenten genereren: vrije zuurstofatomen (O), hydroxylradicalen (HO), ozon (O3) en superoxide-ionen (O2-). Dit mengsel is 30% effectiever dan de pure ozon bij het vernietigen van allerlei organische verontreinigingen.

Is het zeer reactieve zuurstofmengsel dat door XSafe wordt gegenereerd gevaarlijk voor mensen?

Nee, de concentratieniveaus van zeer reactieve zuurstofmoleculen (zoals ozon) die door XSafe worden gegenereerd, liggen ver onder de limieten van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) Air Quality Guidelines en FDA (American Food & Drug Administration) limieten voor ozonconcentraties.

Hoe verhoudt XSafe zich tot andere aftermarket UV-lampsystemen?

Het is bewezen dat UV-licht bacteriën doodt, het hart van XSafe is UV-licht. Het probleem met systemen met alleen UV-lampen, die het licht in de ijsopslagbak schijnen, is tweeledig. Ten eerste doodt uv-licht alleen de bacteriën die direct in contact komen met het licht, als er schaduwen of hoeken zijn waar het licht niet kan schijnen, zullen dit gebieden zijn waar bacteriën, virussen, schimmels etc. kunnen overleven. Het UV-licht kan niet voorbij de eerste paar ijslagen in de voorraadbak doordringen, waardoor de lagere niveaus van de machine niet worden beschermd.

Het tweede probleem is dat sommige UV-lichtbronnen schadelijk kunnen zijn voor mensen, waardoor personeelsleden mogelijk worden blootgesteld aan krachtige UV-straling is geen goede zaak!

Het XSafe-systeem gebruikt krachtig UV-licht om ozon te genereren, wat op zijn beurt een zeer reactief zuurstofmengsel creëert. Dit zuurstofmengsel wordt altijd door de ijsmachine geblazen. Over de ijsvervaardigingsverdampers, de waterinlaten, door de ijsopslagbak en over alle items zoals ijsscheppen die in de machine kunnen worden bewaard en waarbij alle bacteriën worden gedood (we raden nog steeds aan om ijslepels dagelijks schoon te maken, en u mag flessen, vooral glazen, nooit direct in uw ijsblokjesmachine koelen).

Het zuurstofmengsel heeft een voldoende hoge concentratie om effectief te zijn tegen bacteriën en virussen, maar zal geen problemen opleveren voor mensen en het UV-licht bevindt zich in een speciaal compartiment en houdt het veilig weg van menselijke interactie.

Waarom is XSafe beter dan apparaten die ozon aan het water toevoegen?

Om twee redenen: ten eerste omdat alle interne onderdelen van de machine die niet in direct contact met water staan, niet worden ontsmet, en ten tweede omdat het risico bestaat dat het ijs naar ozon ruikt.

Waarom is Xsafe beter dan ijsmachines die zijn uitgerust met een interne UV-lamp?

Het UV-lamplicht kan niet elke kleine hoek van de bak en de verdamper bereiken. De gebieden die niet door direct UV-licht worden bereikt, worden niet ontsmet. Een bak die alleen met een UV-lamp is uitgerust, moet worden uitgeschakeld als de bakdeur open is (om veiligheidsredenen). Als de operator de bakdeur voor een lange tijd open laat, stopt de sanitaire voorziening met werken.

Heeft het XSafe-systeem een ​​smaak of smaak voor het ijs?

Nee. Het XSafe-systeem werkt zonder het gebruik van chemicaliën en het reactieve zuurstofmengsel heeft geen smaak of geur, daarom valt er niets op het ijs over te brengen. Dit zorgt ervoor dat het ijs dat u aan uw klanten serveert zo goed mogelijk is, en zorgt ervoor dat uw kenmerkende drankjes en cocktails smaken zoals ze zouden moeten zijn.

Wat moet ik dagelijks doen?

Het XSafe-systeem vereist geen dagelijkse tussenkomst van de operator, behalve de gebruikelijke dagelijkse hygiëneprocedures voor schoonmaken en ontsmetten. Bijvoorbeeld; ervoor te zorgen dat de externe oppervlakken van de machine, de opslagbak, deurgrepen, ijsscheppen enz. zijn gereinigd en ontsmet met een geschikt oppervlakdesinfectiemiddel en de binnenkant van de machine visueel te inspecteren om er zeker van te zijn dat er niets in de opslagbak is gevallen dat fysiek zou kunnen vervuilen het ijs.

Heeft XSafe verborgen voordelen?

Ja. Het voorkomen van de groei van gisten, schimmels, slijm en meeldauw kan het interval tussen volledige diepe reiniging verlengen. Hierdoor kunnen service-, schoonmaak- en onderhoudskosten tot wel 50% worden verlaagd. En het verminderde gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en kalkverwijderaars zal de levensduur van de ijsblokjesmachine met wel 30% helpen verlengen! XSafe tot een zeer milieuvriendelijk reinigingssysteem maken!

Reinigt XSafe ook de schep?

Ja, als het schepje in de bak wordt bewaard, reinigt XSafe het schepje ook als onderdeel van de normale werking.

Is XSafe luidruchtig?

Nee, er is geen noemenswaardig geluid, zelfs niet als de ijsblokjesmachine in stand-by staat (bak vol).

Op welke Scotsman-ijsmachines is XSafe beschikbaar?

Het XSafe-systeem zal standaard worden uitgerold en gemonteerd op elke reeks Scotsman-ijsmachines, met uitzondering van de AC-serie op instapniveau, de industriële ijsmachines op MAR-schaal en enkele van de grotere schilferijsmachines. Scotsman doet er alles aan om de productie, opslag en het serveren van ijs zo hygiënisch mogelijk te maken.

Zou ik XSafe achteraf kunnen monteren op mijn bestaande Scotsman-ijsmachine?

Ja. Er zullen retro-fit kits beschikbaar zijn die in elke bestaande Scotsman-ijsmachine kunnen worden geïnstalleerd. Om in aanmerking te komen voor XSafe-accreditatie, moet de ijsblokjesmachine vóór installatie professioneel worden gereinigd en ontkalkt door een gekwalificeerde, door XSafe goedgekeurde technicus. 

Moet ik de machine een onderhoudsbeurt geven?

De krachtige UV-lamp heeft een effectieve levensduur van twaalf maanden. Wanneer de machine zijn verjaardag bereikt, zal een zichtbaar licht de operator waarschuwen om de nodige regelingen te treffen voor het vervangen van de UV-lamp. 

Gebruikt XSafe schadelijke chemicaliën?

Nee. XSafe gebruikt geen enkele vorm van chemische stof die enorm nuttig is, zowel vanuit het oogpunt van opleiding van personeel als vanuit het oogpunt van schoonmaak. Maar ook vanuit het oogpunt van ijskwaliteit en smaak. Geen chemicaliën betekent geen chemische residuen die de smaak van het ijs zouden kunnen aantasten.

Reinigt XSafe het binnenkomende water?

XSafe is ontwikkeld om te zorgen voor de interne voedselzones van de ijsblokjesmachine. Het zal zeker een mild effect hebben op het inkomende water, maar we gaan ervan uit dat het inkomende water drinkbaar is. Als het water niet drinkbaar is, moet het worden gefilterd voordat het in de ijsblokjesmachine komt.

Heeft mijn ijsmachine nog steeds een waterfilter nodig?

Bij ijsmachines is het plaatsen van een waterfilter altijd optioneel. Om ervoor te zorgen dat uw ijsmachine helder, puur ijs produceert, raden we altijd aan om een ​​of ander filtersysteem te installeren. Het XSafe-systeem heeft geen effect op de vorming van kalkaanslag, als uw ijsmachine zich in een gebied met hard water bevindt, heeft deze zeker een waterfilter nodig. Leidingwater in het VK varieert in mineraalgehalte van regio tot regio, maar waar u ook bent, het zal altijd van drinkbare kwaliteit zijn met een verwaarloosbare microbiële inhoud, waardoor het volkomen veilig is voor de productie van ijs. Het gebruik van het juiste type waterfilter, een filter dat kalkvorming voorkomt of vermindert, zorgt ervoor dat het best mogelijke ijs wordt geproduceerd en helpt de levensduur van uw ijsmachine te verlengen.

Verlaagt XSafe ook de frequentie van het ontkalken van de machine?

Nee, XSafe heeft alleen effect op organische micro-organismen, niet op anorganische materialen zoals kalksteen, zouten, zand enz.

Moet ik mijn ijsblokjesmachine nog steeds legen en schoonmaken?

Helaas, ja. Af en toe moet u uw ijsblokjesmachine nog steeds uitschakelen en leegmaken. Dit is om ervoor te zorgen dat er geen fysieke verontreinigingen in de machine zijn gekomen; flessendoppen, stukjes keukenpapier, glazen etc. Het XSafe-systeem kan niet voorkomen dat er tijdens het gebruik dingen in uw ijsmachine vallen, het remt echter wel de ontwikkeling van schimmel, slijm en gistgroei zodat het interval tussen de reinigingen kan worden verlengd. Gezond verstand moet altijd de overhand nemen, als u fysieke verontreinigingen in uw machine kunt zien, moet u deze echt leegmaken en reinigen, ongeacht wanneer deze voor het laatst is schoongemaakt. Het laatste dat u ooit zou willen, is een klant bedienen met een drankje met stukjes vuil.

Hoe weet ik of XSafe correct werkt?

Er zijn enkele LED-lampjes op de XSafe die de status op de machine weergeven. In ieder geval ruik je gewoon aan de ijsbak, dan voel je de "frisse lucht" -sensatie als het apparaat goed werkt.

Is de UV-lamp van XSafe beschikbaar op de algemene markt?

Nee, de UV-lamp van XSafe is speciaal gemaakt voor Scotsman, aangezien deze zeer specifieke UV-golven genereert. 

Kan de UV-lamp door de eindgebruiker worden vervangen?

Nee, aangezien het voorpaneel van de machine moet worden geopend om toegang te krijgen tot de XSafe-componenten, mag het jaarlijkse onderhoud alleen worden uitgevoerd door een gekwalificeerde technicus.

Wat is de garantie van XSafe?

Als de lamp elk jaar wordt vervangen, is de garantie dezelfde voor de ijsblokjesmachine.

IJsblokjesmachines met XSafe  

Categorieën

Merken

Andere zoek suggesties

Populaire zoekresultaten